znak

Dominikánská republika

Ty nejkrásnější pláže jsou v Dominikánské republice a mají na to dokonce i oficiální potvrzení od organizace UNESCO.V Dominikánské republice 8 km dlouhý pás pláží které mají bílý prachový písek, průzračné azurové moře a nad tím vším se sklánějící nádherné palmy.

Od roku 2015 tam žiji v Punta Cana oblasti La Altagracia, Od mého příjezdu do Punta Cana mě nejvíce zaujalo přátelské a pohostinné prostředí. Lidé zde jsou nesmírně příjemní a ochotní pomoci. Také jsem byl fascinován krásou přírody, zejména úchvatnými plážemi s tyrkysově modrou vodou a jemným pískem.
Dalším zajímavým prvkem byla místní kultura a tradice, jako třeba tance a hudba dominikánského stylu merenge a bachata.
Velice mě také zaujaly různé kulturní festivaly a oslavy, které se v regionu pravidelně konají. Celkově si zde užívám relaxační atmosféru a nádherné části karibského ráje. oblasti La Altagracia, takže si je představíme:

plaz

Punta Cana

je krásné turistické letovisko nacházející se na východním pobřeží Dominikánské republiky v oblasti La Altagracia. Má krásné bílé písečné pláže, průzračné teplé moře a palmové háje, které se táhnou podél pobřeží. Je jedno z nejnavštěvovanějších letovisek v Karibiku.

Když se projdete po pláži, uvidíte spoustu luxusních rezortů a hotelů s all-inclusive službami. Tyto hotely nabízejí širokou škálu aktivit a zábavy pro turisty, včetně golfových hřišť, tenisových dvorců, potápění, vodních sportů a wellness center. Na pobřeží jsou také malé obchody, restaurace a bary, kde si můžete vychutnat místní speciality a koktejly.

IMG 20160814 112056
IMG 20161208 113733

Další atrakcí v Punta Cana jsou výlety a exkurze.

Můžete si pronajmout katamarán a prozkoumat nedaleké korálové útesy při šnorchlování nebo se vydat na celodenní výlet na blízký ostrov Saona. Můžete také navštívit Dominikánský hřbitov, kde je pohřben slavný spisovatel a básník Juan Pablo Duarte, který sehrál významnou roli v boji za nezávislost.
Punta Cana je také známá svou bohatou faunou a flórou. Můžete navštívit caracol.cz přírodní rezervace, kde uvidíte některé z nejzajímavějších druhů rostlin a zvířat, včetně ibisů, želv a endemických druhů ptáků.

Celkově je Punta Cana skvělé místo pro dovolenou, protože nabízí krásné pláže, slunečné počasí, luxusní ubytování a spoustu zábavy a aktivit. Místní obyvatelé jsou také velmi vstřícní a přátelští, což přispívá k příjemné atmosféře místa.

IMG 20160814 112106
IMG 20160814 111925

1. Punta Cana:

Tato oblast je domovem mnoha luxusních letovisek a pláží s jemným bílým pískem a tyrkysově modrou vodou. Pláž Bávaro v Punta Cana je jednou z nejznámějších pláží v celé zemi.

3. Playa Rincón:

Nachází se na severovýchodním pobřeží země a je považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Karibiku. Tato pláž se pyšní dlouhým bílým pískem, kokosovými palmami a klidnými vodami.

5. Saona:

Je to ostrov, který se nachází na jihovýchodě Dominikánské republiky. Pláže na ostrově Saona mají bílý písek a vodní hladina je téměř průhledná. Mnoho turistů sem míří na výlety, kde si mohou vychutnat krásu a klid této pláže.

2. Bahía de las Águilas:

Nachází se v národním parku Jaragua na jihozápadě Dominikánské republiky. Tato pláž je známá svou nedotčenou krásou a křišťálově čistou vodou.

4. Playa Grande:

Tato pláž se nachází na severním pobřeží Dominikánské republiky v oblasti Rio San Juan. Je známá svými vysokými vlnami a je oblíbenou destinací surfařů.

IMG 20161211 162407
IMG 20161208 113707

Tyto pláže jsou jen některé z mnoha úchvatných pláží, které Dominikánská republika nabízí. Turisté si mohou užít slunce, plavání a další vodní sporty, zatímco se ocitají v jedinečném tropickém ráji.

Punta Cana skvělé místo pro dovolenou, protože nabízí krásné pláže, slunečné počasí, luxusní ubytování a spoustu zábavy a aktivit mužete koupit na Caracol.cz