Tagliatelle pollo con hongos

Ingredience

Kuřecí prsa 300g

Olivový olej

Bazalka

Sůl

Oregáno

Žampióny 150g

Sušený česnek

Pepř

Tagliatelle 500g

Salsa (omáčka)

Sůl

Oregáno

Parmazán

1/2 malé cibule

Smetana

Mléko 2 dcl

Tavený sýr 2ks

Česnek 1 zub

Pepř

Bazalka

Tagliatelle pollo con hongos
Tagliatelle

Příprava

Těstoviny:
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu poté osolíme a přilijeme trochu panenského olivového oleje. Vsypeme tagliatelle 500 g a vaříme cca 10 minut (záleží na těstovinách které použijete) musí být vařené al dente (na skus tvrdé) poté těstoviny přecedíme přes cedník a propláchneme studenou vodou, aby se nám dále nevařily. Okapané tagliatelle vložíme zpátky do hrnce, v kterém jsme je vařili. (samozřejmě bez vody)

Kuřecí maso 300 g nakrájíme na kostky a ochutíme solí, pepřem, bazalkou, oreganem a sušeným česnekem, 150 g žampiónů nakrájíme na větší kostky a vše vložíme do rozpálené pánve na 180 °C s olivovým olejem (nepoužíváme extra panenský olivový olej ale jen panenský olivový olej)
Opečeme (orestujeme) dozlatova a maso a žampióny vyjmeme z pánve do připravené misky.
( pánev nemyjeme! Ale použijeme jí, jak je na salsu)

Salsa (omáčka)
Do již použité pánve přilijeme smetanu a 2dcl mléka přidáme 2 tavené sýry, bazalku, oregano, rozetřený česnek a nakrájenou ½ menší cibule a zredukujeme, aby nám salsa zhoustla (když vložíme lžičku po vytažení ze salsy musí být trochu lžička olepená) poté osolíme dle potřeby a přidáme špetku pepře, když máme hotovo přidáme maso s žampióny, které jsme si předtím orestovaly a chvilku společně povaříme.

A již hotovou salsu s masem a žampióny nelijeme do hrnce na tagliatelle a promícháme.
Tagliatelle nandáme na talíř a posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Podobné příspěvky