Recepty

Tagliatelle pollo con hongos

Tagliatelle pollo con hongosIngredience Kuřecí prsa 300g Olivový olej Bazalka Sůl Oregáno Žampióny 150g Sušený česnek Pepř Tagliatelle 500g Salsa (omáčka) Sůl Oregáno Parmazán 1/2 malé cibule Smetana Mléko 2 dcl Tavený sýr 2ks Česnek 1 zub Pepř Bazalka Příprava Těstoviny: Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu poté osolíme a přilijeme trochu panenského olivového...

Zapečené těstoviny s uzeným masem

Zapečené těstoviny s uzeným masemIngredience 250g Těstovin Farfalle Sůl Mléko 1,5 dcl Pepř Čerstvá petrželka 1 Cibule středně velká Uzené maso 200g Vejce 3 ks až 4 ks Příprava Těstoviny: 250 g těstovin vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí a osolené vody a trochou oleje a vaříme do poloměkka (Al dente-na skus tvrdé) cca...

Perník s pekanovými ořechy

Perník s pekanovými ořechyIngredience Polohrubá mouka 2 hrnky Sůl špetka Vejce 1x Máslo nebo tuk na vymazání Kypřící prášek do perníku Cukr krupice 1 hrnek Ořechy vlašské 2 hrsti Med 2 lžíce Vlažné mléko 1 hrnek Olej 1/3 hrnku Ořechy pekanové 2 hrsti Příprava Dáme si rozehřát troubu na 180 °C vršek i spodek. (mezi...

Bananové smoothie

Bananové smoothieIngredience Mléko 4dcl Třtinový cukr 1 lžička Banán Ovesné vločky umleté 2 lžíce Příprava Nakrájený banán vložíme do nádoby na smoothie přilijeme mléko 4dcl, a přidáme lžičku třtinového cukru (aby nebyl nápoj hořký) a 2 lžíce namletých vloček. Zavřeme nádobu na smoothie a vložíme do smoothie mixéru a dobře promixujeme. Přejeme Vám dobrou chuť.

Smažené krevety

Smažené krevetyIngredience Krevety Obalovací směs Hladká mouka Sůl Bazalka Pepř Kajenský pepř Sušený česnek Oregáno Salsa (omáčka) Sojová omáčka Sladká chilli omáčka Limetka Příprava Obalovací směs: všechny ingredience napsané víše smícháme v míse v které budeme obalovat vlhké krevety) Oloupané a omyté krevety (ještě mokré) obalíme ve směsi mouky a koření (obalovací směs) poté vkládáme...

Latinská kuchyně

Smažené krevety

Smažené krevetyIngredience Krevety Obalovací směs Hladká mouka Sůl Bazalka Pepř Kajenský pepř Sušený česnek Oregáno Salsa (omáčka) Sojová omáčka Sladká chilli omáčka Limetka Příprava Obalovací směs: všechny ingredience napsané víše smícháme v míse v které budeme obalovat vlhké krevety) Oloupané a omyté krevety (ještě mokré) obalíme ve směsi mouky a koření (obalovací směs) poté vkládáme...

Smoothie

Bananové smoothie

Bananové smoothieIngredience Mléko 4dcl Třtinový cukr 1 lžička Banán Ovesné vločky umleté 2 lžíce Příprava Nakrájený banán vložíme do nádoby na smoothie přilijeme mléko 4dcl, a přidáme lžičku třtinového cukru (aby nebyl nápoj hořký) a 2 lžíce namletých vloček. Zavřeme nádobu na smoothie a vložíme do smoothie mixéru a dobře promixujeme. Přejeme Vám dobrou chuť.

Těstoviny (pasta)

Tagliatelle pollo con hongos

Tagliatelle pollo con hongosIngredience Kuřecí prsa 300g Olivový olej Bazalka Sůl Oregáno Žampióny 150g Sušený česnek Pepř Tagliatelle 500g Salsa (omáčka) Sůl Oregáno Parmazán 1/2 malé cibule Smetana Mléko 2 dcl Tavený sýr 2ks Česnek 1 zub Pepř Bazalka Příprava Těstoviny: Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu poté osolíme a přilijeme trochu panenského olivového...

Dezerty

Perník s pekanovými ořechy

Perník s pekanovými ořechyIngredience Polohrubá mouka 2 hrnky Sůl špetka Vejce 1x Máslo nebo tuk na vymazání Kypřící prášek do perníku Cukr krupice 1 hrnek Ořechy vlašské 2 hrsti Med 2 lžíce Vlažné mléko 1 hrnek Olej 1/3 hrnku Ořechy pekanové 2 hrsti Příprava Dáme si rozehřát troubu na 180 °C vršek i spodek. (mezi...