Perník s pekanovými ořechy

Ingredience

Polohrubá mouka 2 hrnky

Sůl špetka

Vejce 1x

Máslo nebo tuk na vymazání

Kypřící prášek do perníku

Cukr krupice 1 hrnek

Ořechy vlašské 2 hrsti

Med 2 lžíce

Vlažné mléko 1 hrnek

Olej 1/3 hrnku

Ořechy pekanové 2 hrsti

pernik1

Příprava

pernik1 f

Dáme si rozehřát troubu na 180 °C vršek i spodek. (mezi tím smícháme ingredience v míse je to velice rychlé)

Do mísy postupně nasypeme 2 hrnky polohrubé mouky přidáme špetku soli (zvýrazní nám to chuť dezertu) přidáme jeden kypřící prášek do perníku, 1 hrnek cukru nejlépe třtinového dále přidáme 2 hrsti drcených vlašských ořechů (ořech rozdrtíme v ruce) a promícháme.

1 hrnek vlažného mléka ohřejeme v mikrovlnce (1 minuta bude stačit)

Do mísy s moukou a ostatními ingrediencemi přidáme 1 vejce, 1 hrnek vlažného mléka 2 lžíce medu a 1/3 hrnku slunečnicového oleje a důkladně promícháme.

(při použití kypřícího prášku tekuté ingredience přidáváme vždy naposled! A to z důvodu, aby se nám proces kypření nespustil příliš brzy a dezert nebyl nadýchaný, jak potřebujeme)

Hluboký pekáč si vymažeme kouskem másla nebo tuku a vylijeme zamíchanou perníkovou směs do pekáče z mísy a rovnoměrně rozetřeme po celém pekáči, posypeme pekanovými ořechy (2 hrsti) pekanové ořechy lehce zatlačíme do perníku, a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 20 až 25 minut.

(až začne cca po 20 minutách perník vonět z trouby píchneme do něj špejli a když jí vytáhneme a bude suchá perník je hotový a můžeme vyndat perník z trouby, v případě že špejle bude olepená pečeme dál a po 2 minutách pokus zopakujeme)

Přejeme Vám dobrou chuť.

Podobné příspěvky

  • |

    Bananové smoothie

    Bananové smoothieIngredience Mléko 4dcl Třtinový cukr 1 lžička Banán Ovesné vločky umleté 2 lžíce Příprava Nakrájený banán vložíme do nádoby na smoothie přilijeme mléko 4dcl, a přidáme lžičku třtinového cukru (aby nebyl nápoj hořký) a 2 lžíce namletých vloček. Zavřeme nádobu na smoothie a vložíme do smoothie mixéru a dobře promixujeme. Přejeme Vám dobrou chuť.
  • |

    Tagliatelle pollo con hongos

    Tagliatelle pollo con hongosIngredience Kuřecí prsa 300g Olivový olej Bazalka Sůl Oregáno Žampióny 150g Sušený česnek Pepř Tagliatelle 500g Salsa (omáčka) Sůl Oregáno Parmazán 1/2 malé cibule Smetana Mléko 2 dcl Tavený sýr 2ks Česnek 1 zub Pepř Bazalka Příprava Těstoviny: Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu poté osolíme a přilijeme trochu panenského olivového...
  • Zapečené těstoviny s uzeným masem

    Zapečené těstoviny s uzeným masemIngredience 250g Těstovin Farfalle Sůl Mléko 1,5 dcl Pepř Čerstvá petrželka 1 Cibule středně velká Uzené maso 200g Vejce 3 ks až 4 ks Příprava Těstoviny: 250 g těstovin vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí a osolené vody a trochou oleje a vaříme do poloměkka (Al dente-na skus tvrdé) cca...
  • |

    Smažené krevety

    Smažené krevetyIngredience Krevety Obalovací směs Hladká mouka Sůl Bazalka Pepř Kajenský pepř Sušený česnek Oregáno Salsa (omáčka) Sojová omáčka Sladká chilli omáčka Limetka Příprava Obalovací směs: všechny ingredience napsané víše smícháme v míse v které budeme obalovat vlhké krevety) Oloupané a omyté krevety (ještě mokré) obalíme ve směsi mouky a koření (obalovací směs) poté vkládáme...