Zapečené těstoviny s uzeným masem

Ingredience

250g Těstovin Farfalle

Sůl

Mléko 1,5 dcl

Pepř

Čerstvá petrželka

1 Cibule středně velká

Uzené maso 200g

Vejce 3 ks až 4 ks

testoviny1
testovinysuzenym

Příprava

Těstoviny: 250 g těstovin vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí a osolené vody a trochou oleje a vaříme do poloměkka (Al dente-na skus tvrdé) cca 15 minut. Poté scedíme těstoviny přes cedník.
Nasekáme si petrželku nebo pažitku.

Směs: 200 g uzeného masa nakrájíme na kostičky, středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky. Olej maso a cibuli vložíme do rozpálené pánve a opečeme do zlatova.

Zálivka: 3 až 4 vejce rozšleháme s 1,5 až 2 dcl mlékem a osolíme a opepříme.

Do mísy vsypeme přecezené těstoviny nasekanou petrželku nebo pažitku, přisypeme orestované maso a cibulku a dobře promícháme poté přilijeme ½ zálivky a dobře promícháme.
Vše vsypeme do menšího pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme 13 minut. Po 13 minutách vyndáme pekáček z trouby a přelijeme druhou polovinou zálivky a vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 a 13 minut. Po vyndání z trouby necháme 10 minut odpočinout a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť.

Podobné příspěvky